Deschis : Luni- Vineri 9:00 - 17:00

De ce XPT DOORS?

Cum ar trebui să fie o ușă bună de garaj? Răspunsul la această întrebare nu este ușor – multe depind de condițiile individuale ale unui proiect dat, cum ar fi tipul și dimensiunea garajului. Cu toate acestea, vom încerca să indicăm cele mai importante criterii care ar trebui îndeplinite de o ușă de garaj adecvată.

O ușă de garaj selectată corespunzător

O ușă bună de garaj este, mai presus de toate, o poartă potrivită în mod corespunzător cu designul garajului și al casei și adaptată nevoilor utilizatorului. Acest lucru se aplică atât dimensiunilor sale, cât și funcționalității și designului.

Una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când comandați ușile de garaj este alegerea unei soluții cu dimensiuni greșite ca urmare a măsurătorilor independente – deci este mai bine să vă bazați pe sprijinul specialiștilor în această materie. Când planificați un garaj, trebuie să luați în considerare cât de mare va fi ușa de garaj pentru ao utiliza confortabil. În cazul în care mașina este mai mare sau este nevoie să se manevreze pe alee (și, de exemplu, să intre în garaj sub un unghi), merită să măriți poarta. Deschiderea garajului trebuie, de asemenea, măsurată cu precizie, astfel încât ușa garajului să aibă dimensiunea potrivită.

Fiecare tip de ușă de garaj – secțională, rulantă sau suspendată lateral – este acționată într-un mod ușor diferit și necesită o cantitate diferită de spațiu. De exemplu, dacă nu există prea mult spațiu pe o alee, o poartă oscilantă cu frunze de deschidere spre exterior este o alegere proastă. Cu toate acestea, ușa segmentată nu reduce (deloc sau ușor) jocul pasajului de intrare și vă permite să economisiți spațiu pe alee. Pe de altă parte, dacă garajul este mic și nu există spațiu pentru utilizarea ghidajelor orizontale – o ușă cu role poate fi o alegere mai bună. Când vine vorba de aspectul și designul frunzei ușii, alegerea – mai ales când vine vorba de ușile secționale – este foarte largă. Investitorii pot alege dintre mai multe opțiuni de culoare, și în cazul ușilor secționale – de asemenea printre diferitele tipuri de panouri și optează pentru elemente decorative suplimentare sub formă de decoruri sau geamuri. Indiferent de opțiunile pe care le alegem – este important să ne amintim că o „ușă bună de garaj” este, din punct de vedere estetic, o ușă care se potrivește bine cu designul casei și cu aspectul altor elemente de tâmplărie.

 

Intrareaeste ușor de utilizat

Pentru ca intrarea să fie confortabilă și ușor de utilizat, trebuie să fie ușor de utilizat. Confortul utilizării sale este sporit semnificativ de sistemul de control automat. Datorită posibilității de acționare a porții cu telecomandă, puteți economisi timpul necesar pentru a ieși din mașină pentru a închide sau a deschide poarta. Și dacă garajul este conectat la partea rezidențială a casei, acesta oferă, de asemenea, un confort mai mare pentru pasageri – atunci când vremea nu este bună, nu este nevoie să lăsați mașina în ploaie sau îngheț.

O intrare care asigură o izolare termică adecvată

Unul dintre principalele motive pentru care investitorii aleg un garaj este protejarea mașinii de efectele vremii. Garajul vă permite să protejați mașina împotriva ploii, zăpezii și grindinei și a temperaturii – prea ridicată vara și prea scăzută iarna -.

Buna izolare termică a garajului este o problemă deosebit de importantă atunci când face parte din structura casei. În cazul în care ușa de garaj utilizată nu este caracterizată de buni parametri de izolare termică, iarna va fi răcoros nu numai în garaj – frigul va începe să pătrundă și în spațiile de locuit, făcând încălzirea lor mai dificilă și mai scumpă. Prin urmare, o poartă obișnuită și mai ieftină din tablă nu este cea mai bună soluție aici.

Dacă garajul este adiacent părții rezidențiale, alegerea optimă este ușa secțională XPT DORS cu panou termic gros de 60 mm, caracterizată prin valori excelente ale coeficientului de transfer de căldură al panoului la nivelul U = 0,34 W / m2K (amintiți-vă că cu cât valoarea coeficientului este mai mică este transferul de căldură, cu atât mai bine!) avem, de asemenea, soluții standard pentru a alege – un panou cu grosimea de 40 mm și U = 0,54 W / m2K. Panoul secțional al ușii XPT DORS este realizat din spumă poliuretanică fără CFC și tablă de oțel zincat. Ca urmare, panoul nu este doar durabil, ci reduce în mod eficient pierderile de căldură și ajută la menținerea unei temperaturi optime în garaj. Astfel de parametri buni de izolație termică sunt de obicei inutili în cazul unui garaj independent – astfel încât să puteți alege cu succes, de exemplu, un panou standard în acest caz. Merită să ne amintim că etanșeitatea (și astfel, parțial, izolația termică) a ușii este, de asemenea, determinată în mare măsură de alte elemente, cum ar fi etanșările corespunzătoare și asamblarea corectă. În cazul ușilor secționale XPT DORS cu panou termic, etanșarea este garantată de etanșări superioare, etanșări laterale termice, etanșare suplimentară între panouri și o etanșare inferioară potrivită.

Uși de garaj durabile și durabile

O ușă de garaj este de obicei o investiție de ani de zile. De aceea este atât de important ca să fie durabil – nu se deteriorează rapid, nu se corodează și nu se deteriorează sub influența condițiilor meteorologice. Durabilitatea și rezistența ușii de garaj depind în mare măsură de materialele din care a fost fabricată. De exemplu, o poartă din tablă protejată necorespunzător poate începe rapid să ruginească. Prin urmare, o poartă din componente de înaltă calitate este o alegere mai bună.

În cazul produselor noastre, panoul secțional al ușii din spumă poliuretanică și oțel este, de asemenea, acoperit cu un strat special selectat pentru un produs specific, care este pentru a proteja oțelul împotriva coroziunii. La rândul lor, porțile rulante sunt fabricate din aluminiu rezistent, rezistent la rugină, iar armura lor – pentru a crește durabilitatea și a îmbunătăți nivelul de izolare termică – este umplută cu spumă poliuretanică.

Ușă de garaj sigură

Conceptul de ușă de garaj „sigură” trebuie înțeles nu numai ca o ușă greu de forțat pentru intruși, ci mai presus de toate una care poate fi utilizată fără teama unui accident. O poartă de închidere nesecurizată poate fi periculoasă, în special pentru copii și animale de companie care se află într-un loc nepotrivit la un moment nepotrivit. Acest lucru se aplică în principal situațiilor în care ușa este închisă la un moment nepotrivit – fie ca urmare a neglijenței sau a deteriorării, de exemplu, a unui arc.

 

Porțile pot fi echipate cu diverse dispozitive și dispozitive de siguranță pentru a minimiza riscul unui accident. De exemplu, securitatea în cazul unei pauze de primăvară, adică un mecanism care, în cazul unei pauze de primăvară, împiedică căderea necontrolată a frunzei ușii și forma sigură a panourilor ușii – protejarea împotriva zdrobirii degetelor este un accesoriu care poate fi găsit în fiecare ușă secțională. În funcție de tipul și dimensiunea ușii, alte soluții sunt disponibile ca echipamente standard – altele ca opțiuni suplimentare. Puteți găsi printre ele:

  • Securitate în caz de rupere a cablului în ușile secționale, adică un mecanism care împiedică căderea bruscă a frunzei ușii în cazul unei rupturi a cablului
  • Fotocelula – în cazul detectării unui obstacol în calea frunzei ușii care cade, aceasta blochează coborârea acesteia (disponibilă pentru porțile motorizate)
  • Frână de siguranță – previne căderea perdelei inerte a perdelei în cazul deteriorării motorului (pentru porțile rulante)
  • Senzor optic de bare – în cazul întâmpinării unui obstacol, acesta oprește poarta care cade (pentru porțile rulante)
  • Comutator de suprasarcină pentru a opri căderea frunzei ușii dacă este detectat un obstacol (pentru acționările Somfy și Marantec)

Prin urmare, o ușă de garaj bună este, în primul rând, o ușă selectată corespunzător pentru un anumit proiect. În al doilea – o poartă durabilă, asigurând un nivel ridicat de securitate și ajutând la menținerea unei temperaturi optime în garaj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button