Cauți o ușă de garaj?

Ușă garaj tip rulou, sistem complet

Ușa de garaj tip rulou culisează pe direcție verticală și ocupă un spațiu mic în interiorul garajului. Se poate monta pe orice gol de ușă, chiar și în cazul în care nu există grindă deasupra deschiderii ușii. Tavanul garajului rămâne liber și poate fi utilizat în alte scopuri. Cum ar fi lămpi de iluminat sau ca spatiu suplimentar de depozitare. Acest model de ușă de garaj se livrează doar cu acționare electrică. În acest caz motorul universal permite deasemeni și actionarea manuala cu ajutorul unei manivele, toate acestea doar în cazul unei pene de curent.

   – Asigurăm distribuție și montaj uși rulou pentru garaj – 

Opțiuni și configurații pentru uși de garaj tip rulou

Ușa de garaj tip rulou este realizată din lamele metalice, din aluminiu, la exterior și spumă poliuretanică la interior. Datorită sistemului de închidere sunt o soluție ideală acolo unde o ușă secțională nu poate fi instalată. Ușa tip rulou poate fi echipată cu lamele ce conțin geamuri pentru a oferi o sursă de iluminat natural în interiorul garajului sau cu grile de ventilație, pentru a asigura un flux constant de aer proaspăt.

Culori disponibile

O ușă de garaj poate fi produsă în următoarea paletă de culori:

Avantajele ușii de garaj rulou

Cel mai important, credem noi, când vorbim de alegerea unei uși de garaj este montajul.  Din acest punct de vedere, avantajul unei uși de garaj tip rulou este dat de montajul foarte permisiv. Lamelele ruloului se strâng într-o casetă montată deasupra golului ușii, care, mai mult de atât, poate fi montată atât la exterior cât și la interior. Tot din acest punct de vedere ne gândim la restricțiile cu privire la dimensiunile grinzii de susținere, a stâlpilor laterali și la adâncimea garajului. Toate regulile impuse prin lege, legate de aceste aspecte sunt mult mai ușor de respectat.

Ușile de garaj tip rulou comercializate de XPT DOORS se pot monta atât în interiorul garajului dumneavoastră cât și în exteriorul acestuia sau direct pe plafon. Flexibilitatea modelelor pe care vi le putem oferi, permite instalarea lor pe orice fel de construție. Montajul se poate face în exteriorul golului, în gol (în aceste cazuri este necesară casetă) sau în spatele golului (nu necesită casetă).

Ușile de garaj tip rulou sunt eficiente si fiabile în condiții de folosire intense și prezintă posibilitatea de a fi manevrate manual sau electric. Sistemul de manevrare electric permite ridicarea acestor usi de garaj printr-o simplă apasare pe buton. Ele sunt prevăzute cu un dispozitiv care, la întâlnirea obstacolelor oprește ușa.

Sistemul electric poate să fie prevăzut cu un dispozitiv care să permită acționarea manuală a acestor uși de garaj, în cazul în care alimentarea cu energie electrica nu este disponibilă.

Opțional, comanda sistemului poate fi realizată, la cerere, cu telecomandă, cu un intrerupător cu cheie, etc.

Securitatea este mult sporita datorită rezistenței mecanice deosebite a materialului. Ușa de garaj este prevazută cu sisteme de blocare care nu permit ridicarea manuală (forțată) din exterior și poate fi prevazuta cu sisteme de blocare speciale antiefracție. Ghidajele acestor uși de garaj sunt realizate din aluminiu extrudat, deosebit de rezistent la forțare.

Ușa de garaj tip rulou are o durată mare de viață și stabilitate în timp. Durata medie de utilizare a unui rulou este estimată între 8 si 10 ani minim.

Date tehnice pentru ușa de garaj rezidențial tip rulou:

  • Panoul ușii (lamele):

Profile de aluminiu de 55mm și 77mm lațime și 18.5mm grosime.
Umplutura: spumă poliuterică fara CFC;
Culori standard: alb, gri, maro inchis, maro
Culori opținale:bej, lemn închis, galben, roșu, verde, albastru, stejar auriu, crem deschis, verde brad
Opțional: folie Renolit(o singură parte) : stejar auriu, mahon; vișiniu
Greutate: 6kg/mp.

  • Sistemul de șine:

Șine de ghidaj din aluminiu late de 75mm respectiv 89mm.
Culori standard: alb, gri, maro închis, maro
Ax de bobinaj din Al cu diametru de 125mm
Motor tubular alimentat la curent electric de 230V cu deschidere de urgență cu manivela KRC (opțional);
Ax fără casetă și consolă.

  • Profile opționale:

Profil aluminiu cu ochiuri de pexiglas: culori standard: alb, gr, maro inchis, maro.
Profil aluminiu cu fante de aerisire, culori standard: alb, gri, maro închis, maro.

Lamelele de aerisire opționale asigură menținerea unui climat optim în interiorul garajului, permițând eliminarea noxelor și asigurarea unui nivel de umiditate corespunzător. Iar fantele de aerisire din lamele, oferă incintelor neaerisite suficient, o bună aerisire și permit pătrunderea luminii în garaj. 

Ușile de garaj tip rulou sunt dotate cu:

  • lamele din dublustrat de aluminiu injectat cu poliuretan de densitate mare;
  • comandă manuala, pentru situația în care sursa de curent este oprită;
  • frană de inerție pentru siguranță și protecție.

Ușile de garaj tip rulou sunt fiabile și silențioase. Acestea generează un zgomot redus în timpul acționării.
Timpul de deschidere – închidere este confortabil – aproximativ 10 secunde și se pot monta pe orice gol de ușă, chiar și în cazul în care nu există grindă deasupra deschiderii ușii.

Dotările opționale pentru ușa de garaj sunt:

  • centrală cu acționare telecomandată pentru deschiderea de la distanță;
  • senzor infraroșu pentru prezența în zona de acționare a ușii;
  • avertizor optic pentru a anunța ieșirea din garaj.

Culorile standard disponibile permanent sunt: alb, gri, maro inchis, maro deschis. La comandă se poate alege orice nuanță disponibilă în catalog.

Timp scurt de executie: 4-5 zile pentru culorile standard.

Întreținerea ușilor de garaj este deosebit de ușoară datorită materialului folosit.

Toate elementele ușii de garaj realizate din aluminiu, sunt vopsite prin procedee speciale (electrochimice) și sunt rezistente în timp.

Știm că prețul este un factor foarte important în influențarea deciziei de cumpărare. Deoarece ușile de garaj tip rulou sunt produse care se realizează la comandă, în funcție de golul ce trebuie să fie acoperit, nu dispunem de liste de prețuri pentru marimi standard.

Pentru a afla prețul ușii de garaj tip rulou de care aveți nevoie, vă invităm să solicitați o oferta completând formularul de la rubrica de contact a acestui site.

Ușa ta va avea motorul ideal

Alegerea motorului ideal se face pentru fiecare ușă rulou în parte, astfel încât să funcționeze în parametri constructivi. Totul se realizează cu ajutorul unui program de la furnizor. Decizia în ceea ce privesc competențele motorului se ia automat, în funcție de înălțimea, lățimea si greutatea fiecărei lamele.

usa de garaj rezidential tip rulou alb

Antiefracție, anticădere și antiobstacol

Ușa rulou pentru garaj este dotată constructiv cu arcuri antiefracție.  Acțiunea acestora constă în blocarea covorului de lamele al ușii când este acționat cu forța din exterior.

În plus, tot în domeniul siguranței, pentru evitarea accidentelor și lovirilor ce pot apărea în folosință, în cazul în care o persoana sau un obiect se află în spațiul ușii în timpul coborârii, se folosește un sistem de siguranță antiobstacol cu senzor aflat pe chederul inferior. La intâlnirea unui obstacol, ușa de garaj se oprește.

La fel de important pentru o siguranță sporită este și sistemul de siguranță anticădere. Acesta intervine in caz de urgență – susținând suplimentar greutatea ușii.

Hai să vorbim
1
Salut!
Noi suntem XPT Doors